top of page
IMG_7250.jpg

Over Yvette

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik psycholoog wilde worden. Om mensen goed te kunnen helpen moest ik eerst mezelf helpen en een eigen reis maken. Mijn diepe empathie en het vermogen om anderen goed aan te voelen werden een last en naarmate ik ouder werd, wist ik niet wie ik was.

Dit is een zoektocht die velen van ons doormaken: Wie ben ik werkelijk?


Door steeds beter naar mezelf te luisteren, goed te voelen wat ik wil en nodig heb weet ik nu wie ik ben, maar hoe luister je naar jezelf?

Leren luisteren naar je lichaam

Op mijn 23e kreeg ik een burn-out, ik werkte in de GGZ. Ik was gespannen, had constant migraine en regelmatig paniekaanvallen. Mijn lichaam sprak tegen me, maar ik luisterde niet. Ik begreep niet dat deze signalen voortkwamen uit onverwerkte pijn en verdriet.

Ik wilde begrijpen: Waarom heb ik dit? Ik bleef zoeken naar antwoorden. Daar ging het ook mis, want ik stond niet stil bij mijn gevoel. Ik wilde helemaal niet voelen. 

Ik ging naar een therapeut, begon met yoga en mindfulness, en herontdekte de kracht van journaling. Ik leerde dat ik te veel in mijn hoofd leefde vanuit bescherming tegen de pijn en weinig contact had met mijn lichaam. Ik ben mij gaan richten op wat ik voelde en wat mijn lichaam mij teruggaf in plaats van analyseren. 

 

Zo is yoga, journaling en meditatie onderdeel geworden in mijn mijn leven waar ik balans door ervaar in mezelf. 

Yvette Retraite52.jpg
Yvet83.jpg
Journaling 

Schrijven is de weg naar binnen

Bij schrijven gaat het om luisteren naar je omgeving, naar anderen en vooral naar je eigen-wijze zelf.Schrijven is voor mij belangrijk en een groot onderdeel in mijn eigen herstel geweest tijdens mijn burn-out zat en zorgt voor balans in mijn leven nu.

Schrijven is de manier om orde, helderheid en inzicht te krijgen in jezelf.

Tijdens de retraites is schrijven een hele waardevolle tool om inzicht te krijgen in jezelf, bewust te worden van jouw eigen gedrag en te ontdekken dat jij alle wijsheid en antwoorden al in je hebt over jezelf. Je mag alleen nog de tijd nemen om naar jezelf te luisteren. 

Waarom Retraites Op Ibiza?

Een retraite is meer dan alleen een betoverende reis naar Ibiza. Het is vooral een innerlijke reis die begint zodra je op zoek gaat naar een retraite vanuit een verlangen. Het is een moment van bezinning, bewustwording en soms gewoon even helemaal niets doen.

 

Tijdens een retraite kom je in contact met anderen en met jezelf op een dieper niveau van verbinding. Het is een veilige plek waar je volledig jezelf kunt zijn, zonder maskers. Iedere deelnemer kiest bewust voor deze reis om authentiek te zijn, waardoor er in korte tijd een diepere connectie ontstaat, zowel binnen de groep als met jezelf. De sfeer tijdens de retraite is open, niet-oordelend en eerlijk, waardoor er ruimte is om inzichten te krijgen.

 

Gedurende de retraite zul je bepaalde gedachten en gedragingen in jezelf herkennen. Door hier aandacht aan te besteden en bewust van te worden, krijg je inzicht in je eigen patronen en gedragingen. Dit inzicht biedt je de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen. Daarnaast leer je om liefdevol naar jezelf te kijken, omdat je, als je het eerder had geweten of begrepen, het waarschijnlijk anders zou hebben gedaan. Zelfcompassie is een belangrijk aspect van de retraites, waarbij de pijlers van mindfulness, gedeelde menselijkheid en zelfliefde centraal staan.

 

Een retraite is niet alleen een levensveranderende reis, maar ook een bron van praktische handvatten en bewustwording die je kunt meenemen in je dagelijks leven. Het biedt de mogelijkheid om op een dieper niveau te verbinden met anderen en jezelf, en om te groeien in zelfcompassie en liefdevolle zorg voor jezelf.

Over Yvette

Mijn Levensverhaal

Mijn reis begon op tienjarige leeftijd, toen mijn ouders plotseling gingen scheiden. Van de ene op de andere dag verloor ik vastigheid en veiligheid en alles wat ik dacht te hebben. Zonder vader en met een gebroken moeder nam ik de rol van mijn afwezige vader over. Ik bleek een natuurlijk talent te zijn voor aanpassen, hoewel ik me er toen niet bewust van was. Als volwassen vrouw zie ik nu dat ik leed aan het "lieve meisjessyndroom".

Ik was van de een op andere dag geen meisje meer, maar nam de taak op mij om te zorgen. Ik nam de verantwoording van mijn ouders op mijn schouders en ging zorgen, geven en overnemen. Hier ben ik in de loop der jaren heel erg goed in geworden en zo wist ik altijd heel goed wat anderen wilde, maar wat ik zelf nodig had en wilde, dat wist ik niet. 

Het koste veel tijd om het lieve meisjessyndroom te leren herkennen.

Ik paste me aan anderen aan, nam weinig ruimte in en onderdrukte mijn eigen gevoelens. Ik zorgde voor anderen en werd hierin erg bedreven. Nu begrijp ik dat mijn "voelsprieten" zijn ontwikkeld uit een gevoel van onveiligheid - ik wilde altijd weten waar ik aan toe was en hoe ik me moest gedragen. Ik heb niet geleerd om op een gezonde manier om te gaan met gevoelens en dacht dat deze er niet mochten zijn. 

Mijn eigen gedrag herkennen, mijzelf begrijpen en kiezen voor ander gedrag geeft mij zoveel vrijheid in mijn leven en kost mij veel minder energie. 

Zoals aangegeven wist ik al vroeg dat ik mensen wilde helpen en vanwege mijn vermogen om mensen goed aan te voelen was ik hier ook goed in. Ik volgde verschillende opleidingen die me naar het helpen van anderen leidden. Tijdens deze opleidingen leerde ik mezelf steeds beter kennen door zelfreflectie. Op een dag confronteerde een docent me met de vraag: "Yvette, wanneer ga je echt leven in plaats van overleven?" Hoewel ik eerst boos was, was dit het moment dat me aanzette om meer naar mezelf te kijken en mezelf de ruimte te geven om te ontdekken wat ik wilde. 

In die tijd nam ik deel aan mijn eerste retraite en besefte ik dat ik altijd bezig was met anderen. Dit was het begin van verandering, omdat ik me bewust werd. Bewustwording is essentieel om te ontdekken wat we doen. Zonder bewustzijn van ons gedrag en de redenen erachter is gedragsverandering niet mogelijk. Dit besef bracht me op het pad van persoonlijke groei en ontwikkeling, dat ik mijn hele leven blijf volgen. Ik ben nooit uitgeleerd. 

 

Tijdens deze moeilijke periode leerde ik nieuwe technieken en herontdekte ik de kracht van journaling. Ik integreerde yoga en ademwerk in mijn dagelijks leven en door de Zelfcompassie training leerde ik voor mezelf te zorgen en lief te zijn. Zo ontstond mijn eigen psychologie- en coachingspraktijk, Praktijk Yvette Overbeeke, in 2012. Ik luister naar anderen, geef hen tools vanuit zelfcompassie, lichaamsgerichte oefeningen en help hen weer in contact te komen met zichzelf. Het voeren van mooie gesprekken en aanwezig zijn wanneer iemand inzichten krijgt, is wat ik met liefde doe in mijn praktijk.

 

Later, na het afronden en dagelijks beoefenen van yoga, startte ik een yogastudio genaamd Gewoon Yoga. Ik wilde mensen weer verbinden met hun lichaam en geest. Leven vanuit het hoofd brengt ons niet dichter bij onszelf. Lichaamswerk in combinatie met zelfreflectie is essentieel om inzicht te krijgen in onszelf. Zonder verbinding met ons lichaam is het moeilijk om bewust te worden van patronen, gedragingen en programmeringen in onszelf.

 

Dit leidde tot het ontstaan van Retraites op Ibiza, waarin lichaamswerk, zelfreflectie, verbinding met anderen en tijd voor onszelf samenkomen. Mijn liefde voor Ibiza, de magische sfeer, mijn verlangen om mensen te verbinden en de behoefte om een veilige plek te creëren waar bewustwording centraal staat, komen allemaal samen in deze reizen.

Yvette Retraite12.jpg

Het Team

Ik werk samen met een team van professionele mensen

Yvette

Yvette

Yoga, Meditaties & Workshops

Yvette

Yvette

Cacao & Healing Ceremonies

Silhouette

Mariska

Chef Kok

Nathalie

Nathalie

Massages & Cupping

Emmely

Emmely

Kundalini Ceremonies

Diana.jpg

Diana

Chef Kok

bottom of page